// Kesäloma 2015, Perheveneily, Purjehdus | 4 kommenttia

Lomakatsaus

Neljän viikon kesäloma on nyt takana päin ja myös loman jälkeinen työviikko on kärvistelty. Kolme ja puoli viikkoinen kului merellä nopeasti, vaihtelevassa mutta pääosin poutaisessa ja aurinkoisessakin kelissä. Jotain säästä kertonee se, että koko reissun aikana kului kaksi paria sukkia.

Spinnuttelua kevyeen myötätuuleen.

Spinnuttelua kevyeen myötätuuleen.

Ajatuksena oli lähteä jo juhannukseksi merelle, mutta pakkaamisessa ja kotihommissa vierähtikin yllättäen pari päivää. Kun viimeinen työviikko muutenkin oli hektinen, päätimme ottaa täysin stressittömän aloituksen lomaan, ja merelle lähdettiin lopulta vasta juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina 21.6.

Kesän 2015 lomapurjehduksen tarkempi reitti löytyy Google Mapsista (vihreä reitti).

Kesän 2015 lomapurjehduksen tarkempi reitti löytyy Google Mapsista (vihreä reitti).

Lähdimme lomalle vailla suunnitelmia ja velvoitteita – ollaan merellä niin pitkään kuin miehistö viihtyy, ja liikutaan ihan tuulien ja fiilisten mukaan ilman mitään ehdotonta päämäärää. Tämän mentaliteetin omaksumiseen on mennyt nyt muutama kesä, mutta suorituskeskeisyydestä irti päästäminen on tuonut lomailuun ihan uuden kulman, jonka seurauksena asioista osaa nauttia uudella tavalla. Ja ei, en ole tullut vanhaksi, vaikka se ehkä ensimmäisenä mieleen tuleekin, kun alkaa tällaista kirjoittamaan. No ehkä vähän olen.

Haaveilua Rödhamnin aamuauringossa.

Aamu-uinti Rödhamnin aamuauringossa.

Lopulta reitti vei Ahvenanmaan ympäri etelän kautta. Meille uusia paikkoja oli matkan varrella ainakin seitsemän, ja näistä moni on sellainen, johon vielä palaamme. Ahvenanmaan pohjoispuoli ihastutti meidät luonnollaan, joten sinne mieli halajaa vielä uudestaan.

Juoksentelua Nötön poluilla.

Juoksentelua Nötön poluilla.

Lasten kanssa vene-elo sujui melko mutkattomasti. Viime kesään nähden ero oli huikea; varsinkin vanhemman kohdalla vuosi lisää oli tehnyt ihan ihmeitä. Nyt 4-vuotias esikoisemme keksi tekemistä aivan eri tavalla kuin edelliskesänä, ja olipa hänestä ihan apuakin joissain veneaskareissa.

Kaikkiaan olimme veneellä 24 yötä, jonka aikana kävimme 19 saaressa. Maileja lomalta kertyi reilu 300 – upeita kesämuistoja sitäkin enemmän. Kirjoittelen hienoimmista paikoista vielä erikseen omat juttunsa.

Kommentoi

Kommentoi

 1. Kiva kuulla pitkästä aikaa teidänkin perheen purjehduskuulumisia. Lapset ovat tosiaan kasvaneet siitä, kun näin heidät vuosi sitten Utössä.

  Meillä on sama asenne: purjehditaan ilman suuria tavoitteita, tuulten ja fiilisten mukaan. Työt jakoivat meidän lomapurjehdukset kahteen osaan, joista toinen on vielä edessä. Tuo vapaa-ajan katkonaisuuskin on yksi rajoittava tekijä pitkien reissujen toteuttamisessa. Voi se tosiaan olla että ollaan jo vähän vanhojakin, eli tajuamme että lomalla suorittamista tärkeämpää on hetkessä eläminen.

  • Kuvia kun katselee, niin tuntuu ettei nuorempi ole juurikaan kasvanut; edelleen menee samat UV-vaatteet kuin viime kesänä. Järkeä ja tolkkua on onneksi tullut ehkä hivenen lisää.

   Tuota filosofiaa voi kyllä lämpimästi suositella! Kun ei turhia suunnittele, niin hyvin äkkiä lomalla katoaa ajantaju ja siinä samassa ”maalliset” stressitekijät.

   Aurinkoisia purjehduksia jälkimmäiseen lomajaksoon! Teidän veneellä ehtii vähän lyhyemmälläkin reissulla käymään jo aika kaukana.

 2. Meilläkin kesälomat vietetään neljän lapsen kanssa purjeveneessä. He kyselevät yleensä jo viimeistään alkutalvesta milloin veneen voisi taas laskea vesille, jotta päästäisiin takaisin saaristoon! Kiva blogi teillä!

  • Kiitti, kiva kuula. Kyllä meilläkin lapset ovat kovin innokkaina aina veneelle lähdössä. Toivotaan että innostus säilyy, kun ikää tulee lisää.