// Laskut ja nostot | 4 kommenttia

That’s a Wrap

Kesä taputeltiin nippuun pari viikkoa sitten lauantaina, kun Solveig II nostettiin talviteloille. Nostoa edelsi viikko aikaisemmin siirto Taalintehtaalta Mathildedaliin. Purjehdittiin reilu parinkymmenen mailin siirtymä hienossa myötätuulessa juniorin kanssa kahdestaan. Päiväretken päätteeksi veneestä purettiin purjeet ja osa varusteistakin pois, jonka jälkeen Solveig II sai viettää viikon rauhallisessa satama-altaassa.

Nosto-2015-09-01

Lauantaina 26.9. klo 8 siirsin veneen Matildasta Teijolle. Aamu oli aurinkoinen ja usva leijui tyynellä merellä. Paljon parempaa nosto – ja valokuvaus – keliä ei olisi voinut toivoa.

Nosto-2015-09-02

Reilun puolen tunnin siirtymän aikana löysäsin rikin valmiiksi, ja nosturi tulikin paikalle melkein heti rantautumisen jälkeen. Parin tunnin jälkeen veneet oli ylhäällä ja mastot työnnetty halliin säältä suojaan.

Nosto-2015-09-03

Vajaan neljän viikon kesälomapurjehduksen lisäksi kauteen kuului viisi viikonloppureissua – yöpymisiä veneellä kertyi 33 kappaletta, mikä oli meidän pesueelta eniten moneen vuoteen.

Kevään uudistukset – peräsinpinna ja sitloodan tiikit – osoittivat toimivuutensa kesän aikana. Peräsimen korjaus kesti hyvin, ja muutenkin veneellä kaikki toimi suhteellisen hyvin. Ei kuitenkaan niin, etteikö talvella olisi mitään tekemistä. Vanhassa veneessä tekeminen ei lopu koskaan, mutta sehän onkin osa viehätystä.

High and Dry.

High and Dry.

Blogissa palataan vielä kesän tunnelmiin, jahka saan taas koottua kesän kokemukset yhteen. Viime aikoina postausten välit ovat päässeet hieman venähtämään, mutta yritetäänpäs aktivoitua tämänkin suhteen taas vähän. Näin syksyllä kun ei tahdokaan olla paljon muuta tekemistä – vitsi vitsi.

Kommentoi

Kommentoi

  1. Pian se kausi taas meni ohi. Meillä on veneen nosto myös edessä tulevalla viikolla keskiviikkona. Onneksi on roppa kaupalla muistoja upeasta kaudesta. Todella kauniita kuvia oli postauksessasi!

    • Tuntuu ettei kesästä ole koskaan riittävästi kuvia. Ja sitten on vielä ne kerrat, jolloin kamera unohtuu kotiin, kuten kävi myös tuona nostopäivänä. Postauksen kuvat on siis Lumialla räpsitty.

  2. Kiva kuulla, että postauksia on vielä tulossa. Meillä pysyy vene vielä vedessä ainakin maaraskuun alkuun, mutta kyllä tässä on jo vähän haikeutta ilmassa toisten veneennostoja myötäeläessä.

    • Teidän kausi on kyllä ihailtavan pitkä! Ei voi kun hattua nostaa moisesta asenteesta. Aurinkoisia syyspurjehduksia siis 🙂