// Yleistä veneilystä | Kommentoi

Navionics Web API

Sain joulukuussa Navionicsilta sähköpostia otsikolla ”Add Navionics charts to your website for free!”. Äkkiseltään tulkitsin meilin roskapostiksi, mutta hetken sitä silmäiltyäni huomasin, että tämähän onkin mielenkiintoinen juttu! Rekisteröin blogin Navionicsin sivujen kautta ja seuraavana päivänä sähköpostiin tuli avain, jolla asiassa pääsi alkuun.

Mistä tässä on siis kyse? Navionics tarjoaa kehittäjille ja tai kenelle tahansa sivuston ylläpitäjälle avoimen rajapinnan omien karttojensa julkiseen käyttöön. Käytännössä omalle sivustolleen saa siis tuotua karttoja, joita käyttäjät voivat sitten itse zoomailla ja tutkia tarkemmin. Googlen kartoilla tämä on toki onnistunut aikaisemminkin, mutta Navionicsin kautta pääsee käsiksi merikortteihin.

Rajapinnasta löytyy hyvä tekninen dokumentaatio ja kattava esimerkkikirjasto eri skenaarioiden rakentamiseen (http://webapiv2.navionics.com).

Testailin rajapintaa pikaisesti tuomalla siihen viime kesän lomapurjehduksen reitin. Reitti on siis ihan vapaalla kädellä piirretty Google Mapsiin, eikä perustu mihinkään todelliseen kuljettuun reittiin. Mutta tuossakin olisi periaatteessa ihan mielenkiintoinen mahdollisuus näyttää vaikka kisoissa purjehdittu reitti todellisen merikortin päällä. Useimmista karttaohjelmista saa exportattua kuljetun ja tallennetun reitin ulos KML-muodossa. Google tietää.

Yksittäisessä postauksessa kartta on vähän turhan pieni, mutta tästä klikkaamalla karttaa pääsee tutkimaan koko näytöltä.

Rajapinnan kautta karttojen käyttöönotto on helppoa eikä se tosiaan vaadi mitään erityisiä koodaustaitoja. Esimerkkejä selaamalla hommassa pääse alkuun ja sen jälkeen oma kekseliäisyys on ainoa rajoittava tekijä.

Kommentoi

Kommentoi

Webmentions

  • Nyt mennään merikartalla | S/Y Mamarosa

    […] sijainti esitettiin Googlen satelliittikuvien päällä. Kun Rantojen mies kirjoitti kevättalvella blogissaan Navionicsin avoimesta rajapinnasta ja merikarttojen käytöstä, innostuin päivittämään […]