// Arietta 31, Kesäloma 2017, Perheveneily, Veneen hankinta | 2 kommenttia

Solveig II myynnissä (myyty)

(Päivitetty 17.1.2018. Solveig II on myyty.)

Tätä nyt ei varsinaisesti oltu suunniteltu, mutta niin siinä kävi, että laitoimme Solveig II:n viime viikolla myyntiin. Ohessa linkki nettiveneen myynti-ilmoitukseen – https://www.nettivene.com/purjevene/arietta/695168.

Joku voisi tehdä pikaisen päätelmän, ettei kesälomareissumme mennyt ihan putkeen, mutta onneksi kyse ei ole siitä. Päin vastoin – takana on paras kesälomareissu vuosiin. Harrastus jatkuu siis myös ensi kesänä. Toivottavasti uudella (käytetyllä) veneellä.

Aloimme lomalla miettimään harrastustamme tai pikemminkin tapaa viettää vapaa-aikaamme. Ei pelkästään kesällä, vaan myös talvella. Kun kyse on vanhasta veneestä ja sen kunnostamisesta, niin harrastus muuttuu äkkiä ympärivuotiseksi. Enkä sano tätä nyt mitenkään pahalla. Veneen kunnostus ja laittaminen itselleen kun nyt vaan sattuu olemaan melkoisen kivaa hommaa. Ja kun puuhastelu pysyy kohtuuden rajoissa, niin uskon että Vaimokin on samaa mieltä.

Olemme todenneet ettemme ole mökki-ihmisiä, vaan tapamme rentoutua ja viettää kesää on merellä liikkuen. Lapset nauttivat veneellä olemisesta, ja haluamme ehdottomasti jakaa heidän kanssaan vene-elämäntavan kaikkine puolineen. Molemmat ovat olleet veneessä ihan pienestä pitäen ja toivottavasti harrastus säilyy heillä läpi elämän. Näin on käynyt omalla kohdallani.

Solveig II on ollut meille juuri sopiva vene. Rauhallinen, turvallinen, ei liian iso, mutta riittävän iso. Purjeiden voimat ja veneen massa ovat riittävän pienet, että niitä pystyy vaivatta yksinkin käsittelemään. Kirjoitin joskus aiemmin, että perheveneily vaippaikäisen kanssa muistuttaa enemmän yksinpurjehdusta kuin perhepurjehdusta. Siinäkin mielessä Arietta on ollut tyypiltään hyvä vene; kaikki manööverit pystyy tarvittaessa tekemään myös yksin.

Lasten kannalta vene on ollut ihanteellinen. Kansi on korkean parraslistan takia turvallinen liikkua ja kaiteiden verkot pienentävät entisestään riskiä kellahtaa mereen.

Mutta lapset kasvavat. Tämän oivalsimme monellakin tapaa tänä kesänä, ja ajatus siitä että veneenvaihtotarve on sitten joskus tulevaisuudessa alkoi konkretisoituimaan. Toki me vielä veneeseen hyvin mahdumme (milläköhän luokalla kruunupäinen neitimme saavuttaa metrin maagisen rajapyykin…), mutta ajatus siitä että kaikilla olisi oma punkka alkoi viehättämään entistä enemmän. Tähän asti nuorimmainen on nukkunut salongin sohvalla, johon sijattu peti on kuitenkin pitänyt purkaa aina aamulla.

Sivuhuomautuksena: Tämä oli ensimmäinen kesä, että saimme kaikki kassit purettua, niin että vaatteet mahtuivat keulan ja pistobunkan uusille hyllyille. Voi mikä nautinto, kun missään ei enää pyörinyt laukkuja, ja joka tavaralla oli oikeasti oma paikkansa.

Vaimo avasi pandoran lippaan lopullisesti ja toi esille ajatuksen veneen vaihtamisesta. Ei välttämättä tässä ja nyt, mutta tulevien vuosien aikana kuitenkin. Myyntipäätös oli siis tehty. Ainakin omassa päässäni.

Spinnuttelua kesällä 2017.

Ja niin siinä sitten kävi. Solveig II on myynnissä, hintapyyntimme on 16 500€. Haluamme veneelle hyvän kodin ja sellaisen omistajan, joka osaa pitää hänestä hyvää huolta. Yhdessä kuljettu kuuden vuoden matka on ollut hieno, mutta nyt on aika kääntää sivua ja antaa Wanhan Rouvan jatkaa omaa matkaansa. Tai ei kait se 43 vuotta vielä niin paljon ole.

Kommentoi

Kommentoi

  1. ”Veneestä puuttuu aina metri” sanoo vanha viisaus. Ja silloin on tartuttava tilaisuuteen kun vaimolta saa noin selkeän luvan. Meilläkin vaihtui vene ( pari vuotta sitten ) vaimon päiväunille mennessä lausuma ” paljonkos se Family Cruiser onkaan pidempi” lauseen takia. Meni silloin Albatross myyntiin ja uusi oli hankittu jo samalla syksyllä.

    • Elämässä saa kuulemma ostaa vain yhden veneen argumentillä ”tämä on meidän loppuiän vene”. Toivottavasti seuraavasta veneestä ei siis enää puutu sitä kuuluisaa metriä 🙂