// Jonmeri 33, Kunnostus | Kommentoi

Kevättä rinnassa

Kevät lähestyy kohinalla ja kohta voi jo toden teolla alkaa odottamaan jäiden lähtöä: kahden kuukauden päästä eletään jo toukokuuta! Jos tänä vuonna päästäisiin veteen heti jäiden lähdettyä. Siihen tähdätään.

Tein La Vidasta blogiin tarkemman vene-esittelyn, vielä kun veneen historia oli tuoreessa muistissa syksyn kauppojen jälkeen. Pitänee täydentää kuvausta sitä mukaa kun kokemusta karttuu. Kuvat ovat osaksi vielä myyntikuvia, joten pitänee myöhemmin päivittää niitäkin. Vaikka Solveig II onkin myyty, sen historia jää elämään blogiin.

Stig ombord.

Uudella veneellä ei ole talven aikana tapahtunut juuri muuta, kuin että kävin ruuvaamassa sitloodan haljenneen pöydän irti ja se odottaa vielä korjausta. Kevään työlista on tänä vuonna poikkeuksellisen lyhyt:

  • sisävaloja tarvitaan lisää (asennetaan ledinauhaa salonkiin)
  • vaihdetaan tricolor/ankkurivalo LED-malliseksi
  • vesitankki pitää putsata, ja vaihdetaan samalla letkut
  • vaihdetaan aurinkopaneelien säädin MPPT-malliseksi
  • vaihdetaan vuotava CAV-suodatin
  • pohja pitää hioa kevyesti (jos pohjaremppaa saisi lykättyä vielä vuodella)

Lista vaikuttaa epätodellisen lyhyeltä, mutta eiköhän näihinkin hommiin saa taas tuhrittua koko kevään niin, että toukokuussa on kiire päästä veteen.

Kommentoi

Kommentoi