// Jonmeri 33, Kunnostus, Laskut ja nostot, Perheveneily, Purjehdus, Tekniikka | 2 kommenttia

Kausi avattu

La Vida laskettiin veteen lauantaina 5.5. kesäisessä kelissä. Venettä rikatessa oli hetkellisesti jopa kuuma.

Kevätkunnostusten kanssa tuli taas vähän hoppu sähköremontin viimeisten hommien venyessä. Asensin pentterin ledilistan vielä laskun jälkeen vedessä, mutta muuten hommat saatiin maaliin. Koskaan ennen emme ole näin aikaisin ehtineet veteen.

Nosturi tuli rantaan kymmenen jälkeen ja lasku sujui rivakasti. Masto oli pystyssä jo puoli yhdentoista jälkeen. Saatiin juniorin kanssa purjeet paikoilleen ja siirrettiin vene koko pesueen voimin yöksi Matildaan.

Mathildan Marina sijaitsee 3 mailia Teijolta etelään ja satama on suojaisa; sinne voi huoletta jättää veneen viikoksi odottamaan siirtoa kotisatamaan.

Vene sai olla viikon Mathildan Marinassa, jossa oli hyvä tehdä vielä viimeiset huollot ennen kauden avausta. Vaihdoin moottorin öljyt ja tarkistin vesipumpun siipipyörän. Puhdistin ja desinfioin vesitankin, josta löytyi mm. puolisen litraa hiekkaa. Vaihdoin samalla kaikki vesiletkut ja asensin pumpun perään vielä aktiivihiilisuodattimen. Nyt kelpaa taas juoda tankkivettä.

Sitloodan haljennut pöytä sai toivottavasti vielä muutaman vuoden jatkoaikaa. Pöytä osoittautui jo ensimmäisellä reissulla erittäin toimivaksi. Siinä kelpasi juoda äitienpäivän aamukahvit.

Äitienpäivä Stora Krokössä

Äitienpäivän viettoon lähdettiin lauantaina 12.5. likimain hellekelissä. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, mutta 11-asteinen merivesi viilensi ilman niin, että merellä sai lopulta laittaa tuulenpitävää päälle.

Ajeltiin koneella olemattomaan vastatuuleen Bolaksin itäpuolelle, jossa nostettiin purjeet, ja päästiinkin purjehtimaan viimeiset seitsemän mailia venekerhon saaripaikkaan leppoisassa etelätuulessa.

Vähän retusoitu panoraama Stora Krokön lahdelta. Miehistö mielipuuhassaan eli vesihommissa.

Saunottiin, grillattiin ja jännättiin loppuillasta vielä Suomi-Kanada-peliä tabletin ruudulta. Herättiin aurinkoiseen äitienpäivään ja nautittiin ”rauhallinen” aamupala sitloodassa. Rauhallinen pätee 2/4:aan miehistöstämme. Toisella puolikkaalla oli jo aika kiire muihin hommiin.

Saaressa kävi meidän aikana viisi venettä, joista neljä oli yötä. Ei siis vielä mainittavaa ruuhkaa. Vesillä nähtiin muutenkin vain kourallinen veneitä.

Siivoiltiin paikkoja, syötiin hyvät lounaat ja nautiskeltiin kesäisestä päivästä kaikessa rauhassa. Kotimatkalle lähdettiin vasta viiden jälkeen. Reilun tunnin kotimatka meni tuulen puuttuessa koneiluksi.

Seurasin viikonlopun mielenkiinnolla uusien aurinkopaneelien toimintaa. En tarkoituksella laittanut venettä maasähköön, vaan halusin nähdä kuinka omavaraisia olemme sähkön suhteen. Käytimme yön lämppäriä ja jääkaappi oli päällä normaalisti. Sunnuntaiaamun paisteessa paneelien tuotto oli parhaimmillaan 8 ampeeria ja akut olivat mittarin mukaan täynnä klo 13. Ensivaikutelma on siis ihan hyvä, kunhan vaan aurinkoa riittää.

Kommentoi

Kommentoi

    • Kiitos! Ja onnittelut teille uudesta veneestä! Instagramin perusteella olette olleet tänä keväänä aikaisin liikkeellä ja päässeet nauttimaan uudesta veneestä kesäisissä keleissä. Onko teillä suunnitelmia suunnata kauemmas tänä kesänä?