// Kunnostus | Kommentoi

Rouvalle nimi ja raidat

Runkoremontti viimeisteltiin kylkiviivan ja nimen teippauksella. Nimitekstin suunnittelu lähti siitä, että otin peräpeilistä kuvan, jonka päälle sommittelin tekstit Photoshopissa.

Fonttia arvoin pitkään – sopivaa ei tuntunut löytyvän millään, kunnes lopulta Googlen fonteista löytyi mielekäs (Cookie Regular).

Nimen sommittelua photarissa.

Nimen sommittelua photarissa.

Seuraavaksi tulostin tekstin paperille ja kävin mallaamassa sitä paikan päällä, lähinnä oikean koon takia.

Mallailua. Teksti tulostettu paperille.

Mallailua. Teksti tulostettu paperille.

Kyljen yläreunassa kulkee 10 mm leveä ura, jossa oli aikaisemmin teipattu kultainen viiva. Viiva oli tosin hävittänyt värinsä jo aikoja sitten. Kylkien hionnan yhteydessä hioin uran puhtaaksi ja ajatuksena oli teipata kylkiviiva uudestaan. Maalauskin kävi mielessä, mutta teippaus osoittautui helpommaksi.

Googlettelin aikani, että kukahan moisia tarroja tekee, ja jos ne saisi tilattua netistä. Lopulta kävelin paikallisen mainosmiehen puheille, jonka kautta sain sekä nimitarran että kylkiviivan. Ei se netti aina olekaan se helpoin keino hoitaa asioita – kumma juttu.

Kylkiviiva ja nimitarra tehtiin samasta tavarasta ja samalla Olympic Blue -värillä. Viiva meinasi muodostua ongelmaksi, koska valmista 10 mm kapeaa teippiä ei ko. sävyllä saanut, eikä mainosliike pystynyt leikkaamaan koko kyljen mittaista soiroa valmiiksi. Niinpä viiva tuli kymmenenä kahden metrin pätkänä, joka teippauksen yhteydessä osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi.

Kylkiraidat tulivat kahden metrin pätkissä.

Kylkiraidat tulivat kahden metrin pätkissä.

Pinnan tulee olla puhdas ja mahdolliset vahat pitää poistaa ennen teippausta. Meillähän ei vielä tässä kohtaa ollut vahaa kyljissä, joten kevyt pyyhkäisy sinolilla riitti. Nostokorin avulla kylkiviivan teippaus kävi helposti, kun koko kahden metrin matkan pääsi kävelemään kerralla päästä päähän. Pidempiä viivoja teipatessa tarvittaisiin hyvät telineet, muuten viivaan tulee mutka aina, kun paikkaa joutuu vaihtamaan.

Kylkiviivan molemmissa päissä on Olle Enderleinin tunnusmerkki eli kolmion muotoiset nuolen päät, jotka leikkasin suuremmasta teipinpalasta paikan päällä.

Tulostin tekstit A4-paperille, josta mainosliike skannasi ne koneelleen ja skaalasi oikeaan kokoon. Valmis nimiteippi tuli siirtoteipin kanssa, joten teippaus oli yllättävän helppoa. Mittailin peräpeilistä keskikohdan ja merkkasin paikat teipillä.

Nimen mallausta.

Nimen mallausta.

Leikkasin teipin pohjan keskeltä pystysuunnassa halki. Lähdin keskeltä liikkeelle ja etenin hiljalleen oikeaa reunaa kohti, koko ajan vetäen alustaa hiljalleen pois. Sama toimenpide teipin vasemmalle puolelle. Lopulta siirtoteipin poisto ja valmista tuli.

Siirtoteipin avulla teipin asemointi onnistui helposti.

Siirtoteipin avulla teipin asemointi onnistui helposti.

Teippauksen jälkeen vahasin kyljet Hempelin vahalla ja päälle vedin vielä Autoglymin kultaisen suoja-aineen.

Nimi paikallaan.

Nimi paikallaan.

Kylkiviiva muutti veneen ilmettä ja toi runkoon linjakkuutta. Fontti osui mielestäni ihan nappiin ja on hyvin veneen tyylin ja hengen mukainen.

Myllaus-07-SB-pera

Kommentoi

Kommentoi