S/Y Solveig II

S/y Solveig II on malliltaan Arietta 31. Vene on vuodelta -74 ja runkonumeroltaan 266.

Ruggskär. Tuuli on tyyntynyt ja aurinkokin on mennyt nukkumaan,

Arietta on Olle Enderleinin vuonna 1962 suunnittelema meriristeilijä (havskryssare). Veneen historiasta löytyy ristiriitaista tietoa internetistä, mutta ensimmäinen vene tehtiin vuonna -63 ilmeisesti Enderleinille itselleen. Upeasti entisöity vene oli Ruotsissa myynnissä keväällä 2013. Ensimmäiset 20 venettä tehtiin mahongista vuosina -64-68, ilmeisesti Malön veistämöllä Ruotsissa.

En av Olle Enderleins skönaste
-Curt Gelin, ”700 segelbåtar i test”

Firma Erik Borg Arvikasta aloitti Ariettojen valmistuksen lasikuidusta vuonna -68 . 60-luvulla veneiden sisätilojen viihtyvyys ei ollut suurin myyntivaltti, mutta 70-luvulla tähänkin alettiin kiinnittämään enemmän huomiota. Vuonna -74 valmistus siirtyi Fiskebäcks Båtvarville Göteborgiin, jolloin viimeistelyn taso parani huomattavasti. Solveig II on Fiskebäcksin veistämä.

Runko on umpilaminaattia ja kansi on kerrosrakennetta vaahtoytimellä. Vesilinjan alapuolella laminaattia on yli 20 mm. Köli on valurautaa, ja veneessä on syvä vettä keräävä pilssi. Käyttöakut (2 x 75 Ah AGM) sijaitsevat turkin alla.

Solveig-II-Layout

Useammasta valmistajasta johtuen, veneiden sisätilat ja pohjaratkaisut vaihtelevat suuresti. Meiltä löytyy pistobunkka styyrpyyrin puolelta, osassa veneistä tässä kohtaa on navigointipöytä. Myös salongin ja vessan asetelmat eroavat toisistaan, riippuen siitä missä vene on tehty.

Rakensimme pentterin uudestaan 2011 talven aikana.

Rakensimme pentterin uudestaan 2011 talven aikana.

Veneiden tarkka valmistusmäärä ei ole tiedossa, mutta oletettavasti niitä on tehty 250-300 kappaletta vuosina 1967-78.

Tekniset tiedot

Purjepinta-ala on vaatimaton n. 40 m².

Purjepinta-ala on vaatimaton n. 40 m².

Pituus: 9,4 m (31ft)
Vesilinja: 6,7 m
Leveys: 2,7 m
Syväys: 1,4 m
Uppouma: 3500 kg
Kölipaino: 1540 kg
Purjepinta: 39,95 m²
Maston korkeus: 10 m
LYS: 1,02
Sisäkorkeus: 1,85 m
Vesitankki: 70 l
Polttoainetankki: 80 l
Septitankki: 40 l
Runko: lasikuitu

Jos Arietan historia on hieman hämärän peitossa, myös teknisistä tiedoista liikkuu netissä useampia versioita. Lähinnä paino vaihtelee eri lähteissä. Voi olla, että toisissa paikoissa viitataan puurunkoisiin veneisiin ja toisissa uppouma ja painolasti on otettu lasikuituisen veneen tiedoista.

Veneen alkuperäinen moottori ei ilmene mistään dokumenteistä, mutta muistelen jonkun edellisen omistajan kertoneen, että se olisi ollut malliltaan Volvo Penta MD7A. Alkuperäinen kone on vaihdettu vuonna -90 Perkins Perama M20-malliseen. Perkins myi pienet meridieselinsä Volvolle joskus 90-luvulla, joten käytännössä kone on sama kuin Volvon MD2020. Alkujaan kyse on kuitenkin japanilaisesta teollisuusmoottorista (Shibaura E643), joka on marinoitu.

Tässä moottorin yleisimpien varaosien tietoja ja numeroita:

  • Vesipumppu on Jabscon ja siihen sopiva impelleri on malliltaan Jabsco 4528-001 tai Johnsonin 09-806B-1
  • Polttoaine- ja öljysuodattimet M-Filteriltä (MP 457 ja MH 3350)
  • Suuttimien kärjet ovat mallia DN4PD1
  • Polttoaineen siirtopumpun mallinumero on 130506140 (löytyy Volvolta numerolla 3580100)
  • Hehkutulpat NGK 6628 Y-107V


Meidän veneessä oli ostettaessa muista Arietoista poiketen rattiohjaus, joka oli asennettu vuonna -87, joten alkuperäinen se ei ollut. Whitlockin vaijerivälitteinen systeemi teki ohjailusta melkolailla tunnottoman, joskin se oli kevyt ohjata joka kelissä. Purjeiden trimmi tosin piti hakea nenällä haistelemalla.

Kevään 2015 aikana palautin veneeseen takaisin alkuperäisen pinnaohjauksen, joka toi sirtloodaan hurjasti lisää tilaa.

Pinna paikallaan. Maalasin peräkannen Internationalin Interdeck-maalilla, joka antoi kannelle hyvän pidon.

Pinna paikallaan. Maalasin peräkannen Internationalin Interdeck-maalilla, joka antoi kannelle hyvän pidon.

Pitkäkölinen vene kulkee pitkiäkin matkoja suoraan ilman autopilottia, kunhan purjeet on oikein trimmattu. Meillä purjeet ovat WB:n ja vuodelta 2002. Isopurje (16,5 m²) on vaakaleikattu ja varustettu kahdella reivillä. Etupurje on 140% (22,5 m²) Genoa, joka on Furlexin rullalla. Lisäksi mukana kulkee spinaakkeri.

Tasaista menoa Kumlingen länsipuolella, ilman autopilottia.

Nostimet ja reiviköydet jäävät mastolle, joten purjeiden käsittely tapahtuu kannelta. Kannen reunassa kulkee noin viiden sentin korkuinen parras, joten kannella on turvallista liikkua. Kansi tyhjenee itsetyhjennysreikien kautta, jotka on laminoitu rungon sisäpuolelle. Putket tulevat ulos vesilinjan alapuolelta, joten kannelta ei tule valumajälkiä kylkiin.